preskoči na sadržaj

Osnovna škola Majstora Radovana Trogir

Login
Logo škole

Virtualne učionice

Školsko zvono

Centri izvrsnosti

Sigurni internet

Obavijest
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upute za roditelje i učenike
Autor: Virgil Jureškin, 2. 9. 2020.

MODELI I PREPORUKE ZA RAD U ŠKOLAMA

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 29. kolovoza dokument pod nazivom Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini2020./2021. u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama. 

Dokument se nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020. a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020.

 

UPUTE ZA RODITELJE/SKRBNIKE I UČENIKE

 

OPĆE UPUTE:

Odraslim osobama nije dozvoljen ulazak bez maske.

Zabranjen je ulaz osobama koje su bolesne ili u samoizolaciji.

U školu učenici dolaze sami ili u pratnji 1 roditelja/skrbnika koji ne smije ulaziti u školu, već dijete predaje/preuzima na ulazu.

Učenicima nižih razreda roditelji/skrbnici trebaju mjeriti temperaturu svaki dan i zapisati u bilježnicu koju dijete nosi sa sobom i daje na uvid učitelju.

Učenici viših razreda samostalno mjere temperaturu.

U slučaju povišene temperature (37,3°C i veća) učenici ne smiju dolaziti u školu, već se trebaju javiti ravnateljici/stručnoj službi škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

Za učenike nižih razreda preporučljivo je često pranje ruku, dok je za učenike viših razreda preporuka dezinficiranje ruku. U svim učionicama su stavljeni dezinficijensi, kao i u svim sanitarnim čvorovima.

 

ULAZ U ŠKOLU:

U školu će se ulaziti na dva ulaza: iz dvorišta ulaze učenici nižih razreda, a s igrališta učenici viših razreda. Niži razredi ulaze u školu u 7:50 i 13:50, a viši u 7:55 i 13:55, prema svojim smjenama.

Učenici istog odjeljenja ne smiju se miješati s ostalima te je pred ulazima potrebno držati fizički razmak. Ulazi se tek kada učitelj pozove učenike, nikako sami.

Na ulazima će biti postavljene dezobarijere za obuću, a nakon ulaska potrebno je odmah dezinficirati ruke.

KRETANJE PO HODNICIMA I UČIONICE:

Nastava će se odvijati za svaki razredni odjel u istoj učionici tijekom dana, dakle, učenici ne napuštaju dodijeljene im učionice i to:

Nakon ulaska u školu, učenici prolaze uvijek desnom stranom hodnika jedni iza drugih, nikako u grupi. Velikim stepenicama penju se učenici razrednih odjela koji su u učionicama: 29., 38., 40., 41. i 46., a malim stepenicama učenici razrednih odjela koji su u učionicama 31., 35., 36. i 37.

Odlazak u wc je moguć pojedinačno i to prema dijelu zgrade u kojem su učenici smješteni. Ako se dogodi da je više učenika na hodniku, moraju se držati distance i čekati u redu.

 

MODEL NASTAVE I SATNICA

Osnovna škola Majstora Radovana odabrala je Model A, odnosno odvijanje redovite nastave u prostorijama škole, uz poštivanje fizičkog razmaka.

Učenici viših razreda i svi učitelji nosit će maske. Škola je kupila svima po dvije perive maske.

Satovi će biti skraćeni na 40 minuta, a veliki odmor na 15. Tijekom velikog odmora nema izlaženja iz škole te molimo roditelje/skrbnike i učenike da nose sa sobom marendu.

PRIJEVOZ UČENIKA

Učenici nižih razreda, koji koriste školski autobus, MORAJU nositi maske i sjediti uvijek na istom sjedalu.

Učenici iz istih odjeljenja sjede zajedno. Prema popisu putnika prijevoznik će odrediti sjedala.

Učenici viših razreda koji se voze javnim prijevozom također MORAJU imati maske.

 

Ravnateljica:

Zorana Brodarić, prof.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju