2020-10-16 10:54:00

SafetyNet - Znaš li se zaštiti na internetu?

Prateći dostupnost Interneta, društvenih mreža i napredne tehnologije djeci i mladima, te iz toga učestalost rizičnih ponašanja u kojima su djeca često žrtve Policijska uprava Splitsko-dalmatinska želi dodatno aktualizirati preventivne aktivnosti u području sigurnosti djece na Internetu i društvenim mrežama.

Izrađena je web aplikacija za učenike osnovnih škola pod nazivom „SafetyNet – bitka za sigurnost“. Aplikacija sadrži: kviz – igru za cijelu obitelj, veliki broj zanimljivih materijala za učenje iz područja Interneta i društvenih mreža, primjerene sadržaje za roditelje, upozorenja i dio u kojem se korisnici upućuju u mjere zaštite i prijavu zlostavljanja policiji. 

Cilj ove aktivnosti je podizanje razine svijesti šire javnosti o mogućim opasnostima i rizicima korištenja Interneta i društvenih mreža te  podizanje razine znanja kod djece i mladih te njihovih roditelja o mogućim opasnostima i rizicima korištenja Interneta. Naglasak je na edukaciji kroz igru i korištenju novih načina komunikacije i slanja poruka.

Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim aktualnim temama. 

Pokaži svoje znanje i zavladaj kvizom SafetyNet klikom na https://safetynet-kviz.skole.hr/izbornik.  

 


Osnovna škola Majstora Radovana Trogir