preskoči na sadržaj

Osnovna škola Majstora Radovana Trogir

Login
Logo škole

Virtualne učionice

Školsko zvono

Centri izvrsnosti

Sigurni internet

Obavijest
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SafetyNet - Znaš li se zaštiti na internetu?
Autor: Virgil Jureškin, 16. 10. 2020.

Prateći dostupnost Interneta, društvenih mreža i napredne tehnologije djeci i mladima, te iz toga učestalost rizičnih ponašanja u kojima su djeca često žrtve Policijska uprava Splitsko-dalmatinska želi dodatno aktualizirati preventivne aktivnosti u području sigurnosti djece na Internetu i društvenim mrežama.

Izrađena je web aplikacija za učenike osnovnih škola pod nazivom „SafetyNet – bitka za sigurnost“. Aplikacija sadrži: kviz – igru za cijelu obitelj, veliki broj zanimljivih materijala za učenje iz područja Interneta i društvenih mreža, primjerene sadržaje za roditelje, upozorenja i dio u kojem se korisnici upućuju u mjere zaštite i prijavu zlostavljanja policiji. 

Cilj ove aktivnosti je podizanje razine svijesti šire javnosti o mogućim opasnostima i rizicima korištenja Interneta i društvenih mreža te  podizanje razine znanja kod djece i mladih te njihovih roditelja o mogućim opasnostima i rizicima korištenja Interneta. Naglasak je na edukaciji kroz igru i korištenju novih načina komunikacije i slanja poruka.

Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim aktualnim temama. 

Pokaži svoje znanje i zavladaj kvizom SafetyNet klikom na https://safetynet-kviz.skole.hr/izbornik.  

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju