preskoči na sadržaj

Osnovna škola Majstora Radovana Trogir

Login
Logo škole

Virtualne učionice

Školsko zvono

Centri izvrsnosti

Sigurni internet

Obavijest
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UPIS DJECE U PRVI RAZRED OŠ ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.
Autor: Virgil Jureškin, 4. 2. 2021.

Prijava djece, školskih obveznika za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021./22., provodit će se u vremenu od 8. do 17. veljače 2021. elektroničkim putem na obrascu PRIJAVA za predupis na stranici www.dalmacija.hr  

Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom također na web stranici Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije, kao i na web stranicama osnovnih škola u SDŽ.

Školski obveznici su:

  • djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine
  • djeca kojima je za šk. god. 2020./2021. rješenjem odgođen upis u prvi razred osnovne škole

Iznimno u prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 1. travnja 2015. godine do 31. prosinca 2015. za koju roditelji odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.

Dijete se prijavljuje za upis u školu prema prebivalištu / boravištu, odnosno upisnom području škole (matična škola) u kojoj se i obavlja provjera spremnosti djeteta za upis (testiranje i liječnički pregled ) sukladno dogovoru s roditeljem.

Ako se dijete želi iz opravdanog razloga upisati u školu kojoj ne pripada prema upisnom području (produženi boravak ili neki drugi razlog) u postupku prijave prijavljuje obje škole s naznakom željene škole i razloga. Provjeru spremnosti obavlja u matičnoj školi, nakon čega se javlja željenoj školi radi dogovora.

Nakon obavljene prijave djeteta u pripadajuću školu, roditelj odnosno staratelj obvezno se treba javiti u školu u vremenu od 2. do 9. ožujka 2021. godine radi dogovora o terminu testiranja djeteta.

Potrebna dokumentacija: OIB, potvrda o pohađanju programa predškole, kopija domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja).

Za odgodu upisa za šk. god 2021./2022. ne podnosi se zahtjev, već je potrebno u online prijavi  označiti: „najava za odgodu upisa“

Za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina, a nije školski obveznik, za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole, roditelj odnosno staratelj podnosi zahtjev Upravnom odjelu na Obrascu 6 (www.dalmacija.hr) najkasnije do 31. ožujka 21021. te je u obvezi dostaviti  mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta školi prilikom dogovora o testiranju djeteta.

Za dijete kojemu je rješenjem odgođen upis u šk. god 2020./2021. radi težih oštećenja zdravlja ili ima višestruke teškoće, roditelj odnosno staratelj treba zatražiti privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole na Obrascu 6. uz dostavu medicinske dokumentacije.

Za područje Grada Trogira, zahtjev se upućuje na adresu:

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport SDŽ

Trg Ivana Pavla II. 1, 21220 Trogir ili e-mailom: prosvjeta-kultura-sport@dalmacija.hr


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju